Warsztaty kulinarne “Ryba pod różnymi postaciami” – fotorelacja

4 grudnia Ośrodek Kultury zorganizował warsztaty kulinarne  “Ryba pod różnymi postaciami”. Zapraszamy do zapoznania się z krótką relacją ze spotkania oraz do obejrzenia zdjęć.

Warsztaty kulinarne “Ryba pod różnymi postaciami”

W celu wspierania grup defaworyzowanych na terenie Doliny Karpia Ośrodek Kultury   zorganizował warsztaty kulinarne, których odbiorcami były  grupy defaworyzowane czyli: kobiety, osoby poniżej 35 roku życia oraz osoby powyżej 50 roku życia. W warsztatach wzięło udział 20 osób.  Podczas zajęć uczestnicy poznali różne potrawy jakie można przygotować z ryb i wspólnie wezmą udział w ich przygotowaniu. Między innymi dowiedzą się jak przygotować karpia zatorskiego, zupę rybną czy klopsiki z ryby. Zdobytą wiedzę będą mogli wykorzystać w swoim środowisku lokalnym przekazując ją znajomym, rodzinie czy też zainteresowanym tematem organizacją społecznym.
Po przeprowadzonych warsztatach odbyła się degustacja przygotowanych potraw z ryb.